“U20 (Kim) Ji-soo er forbildet mitt … jeg skal overgå ham”, sier Yoo Min-joon på AFC U17 Asian Cup.

“Forbildet mitt er Kim Ji-soo, fordi vi spiller i samme posisjon, og jeg har veldig lyst til å spille for Seongnam FC, men målet mitt er å overgå ham!”

Den 31. i forrige måned ble Seongnam FCs U18-spiller Yoo Min-jun tatt ut i den endelige troppen til Asian Football Confederation (AFC) U17 Asian Cup 2023. Yoos styrker er hans store kroppsbygning og defensive oppbygging. Yoo Min-jun ble født i 2006 og er for tiden en 17 år gammel forsvarsspiller for Seongnam FC U18. Han har vært i klubben siden Seongnam FC U15.

Han har vært under Seongnam FC U18s hovedtrener Kim Geun-cheol siden U15, og under Kims veiledning har Yoo hatt en gyllen sesong, der han nådde kvartfinalen i Baekwoongi High School Football Tournament i februar og endte på tredjeplass, ble nummer to i Gyeonggi-do Governor’s High School Selection Tournament og nådde kvartfinalen i National High School Football Tournament.메이저놀이터

Yoos forbilde er Sør-Koreas U20-forsvarer Kim Ji-soo. Kim har spilt i K League 2 med Seongnam FC siden forrige sesong. For tiden deltar han i FIFA U20-VM 2023, der han hjalp Sør-Korea med å nå kvartfinalen. Det har til og med versert rykter om en overgang til de europeiske storligaene.

“Jeg spilte med (Kim) Ji-hyung på U15- og U18-laget, sier Yoo Min-joon. Jeg så hvordan han var i stand til å lede forsvaret, bruke begge beina og håndtere ballen godt, og jeg ville etterligne hvordan han klarte å prestere godt i et profflag uten å være nervøs selv om han var på samme alder”, sier Yoo. “Han er et forbilde, men det er et mål jeg ønsker å overgå”, legger han til.

Yoo Min-jun trekker frem samarbeid som en av styrkene til Seongnams U18-lag. “Treneren understreker alltid at vi må spille med initiativ, stabilitet og intelligente pasninger. Utenfor banen behandler treneren oss som venner, noe som gjør at vi føler oss mer knyttet til hverandre, og fordi vi er et enmannslag, får vi gode resultater”, forklarer han.

Yoo Min-joon, som ble kalt inn til trening med U17-laget midt i et travelt turnerings- og ligaprogram, sier: “Det var mange turneringer i år, og det var en viktig periode for laget. Jeg ble innkalt til U17-landslaget selv under turneringen, så det var fysisk vanskelig, men jeg tenkte mest på Seongnam”, unnskyldte han seg.

“Jeg er takknemlig overfor U17-trener Byun Sung-hwan for at han ga meg denne muligheten, og jeg er veldig takknemlig overfor trener Kim Geun-chul og trenerteamet for deres sjenerøse råd og undervisning siden jeg var 15 år gammel, og overfor klubben for deres støtte. Dette er en turnering man bare opplever én gang i livet, og vi har som mål å vinne tittelen etter 21 år sammen, så vi skal gjøre vårt beste for å bli i Thailand lenge.”

AFC U17 Asian Cup arrangeres i Thailand fra 11. juni til 3. juli. Yoo forlater landet 10. juni og spiller sin første kamp mot Qatar 16. juni kl. 21.00 på Pathum Thani Stadium i Bangkok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.